Przepis

Wątróbka na słodko

Przygotowanie:

1. Do garnka wlewamy wino, czekamy aż zacznie się gotować, następnie dodajemy maliny i gotujemy na wolnym ogniu aż do prawie całkowitego odparowania płynu. Pod koniec dodajemy ocet balsamiczny i zdejmujemy z ognia. 2. Wątróbkę wcześniej umytą obtaczamy w mące i smażymy na oleju razem z pokrojoną w ósemki cebulą. 3. Wątróbkę przekładamy na talerze, posypujemy solą i pieprzem i polewamy malinami z sosem. Posypujemy PRAŻONĄ PESTKĄ DYNI Podajemy z ziemniakami.

Składniki:

40 dag wątróbki kurzej 3 łyżki mąki olej rzepakowy do smażenia 1 cebula 100 g świeżych malin 1 kieliszek wina białego wytrawnego 2 łyżki octu balsamicznego sól, pieprz PRAŻONA PESTKA DYNI