Przepis

JESIENNA PYCHOTKA z orzechami włoskimi i prażonymi pestkami dyni

Przygotowanie:

Do miski dajemy: umytą oczyszczoną i pokrojoną paprykę, obraną i posiekaną cebulę, umyte i pokrojone w pół talarki łodygi selera, pokrojone w pół talarki ogórki konserwowe, pokrojonego fileta w nie za dużą kostkę, posiekane nie za drobno namoczone orzechy włoskie. Dodajemy prażone pestki dyni, przyprawy sól, pieprz, przyprawę gyros oraz majonez i ketchup. Dokładnie mieszamy i zostawiamy na 30 nim.w lodówce do przegryzienie się.

Składniki:

1 zielona papryka lub inny kolor 1 średnia cebula czerwona lub zwykła 3 łodygi selera łodygowego 3 ogórki konserwowe 300 g ugotowanego bądź pieczonego fileta z kurczaka garść posiekanych namoczonych orzechów włoskich garść prażonych pestek dyni ja użyłam od Korszeń - prażona pestka dyni 2 solidne garście posiekanej kapusty pekińskiej 3 łyżki majonezu 3 łyżki ostrego ketchupu sól, pieprz suszony czosnek niedźwiedzi lub natka posiekanej pietruszki łyżeczka przyprawy gyros