Przepis

Carpaccio z buraka

Przygotowanie:

1)Buraki piec w piekarniku w 180 stopniach przez około godzinę 2)Następnie obrać je i pokroić w cienkie plastry 3)Na talerzu ułożyć rukolę, a na nią pokrojone buraki 4)Ser feta pokroić w kostkę i rozłożyć na burakach 5)Wszystkie składniki sosu (tj.: powidła śliwkowe, oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, musztardę, przeciśnięty przez praskę czosnek) dokładnie wymieszać i polać buraki 6)Posypać prażonymi pestkami dyni

Składniki:

Składniki: - 3 pieczone buraki - 80 gram rukoli - garść pestek dyni - 100 gram sera feta

Inne:

Sos: - 2 łyżki powideł śliwkowych lub 2 łyżki miodu - 4 łyżki oliwy z oliwek - 2 łyżki octu balsamicznego - pół łyżeczki musztardy - ząbek czosnku